Kulinářství na Mallorce

Osvěžující dovolená a pobyt ve Španělsku

Místní kuchyně na ostrově Mallorca

Zdejší kuchyně se zpravidla líčí jako vydatná a pevně zakořeněná - poctivá selská kuchyně skrývá ovšem řadu rafinovaných a velmi chutných pokrmů. Milovníci vydatných jídel z masa si zde určitě přijdou na své: selátko je oblíbenou pochoutkou, ale i ovce a jehňata přicházejí s typickou zeleninov ou oblohou často na stůl. Během lovecké sezóny se nabízejí králíci, kachny nebo křepelky. Nezapomeňte ochutnat vyhlášenou specialitu Frito Mallorquin, pokrm z vnitřností, brambor a olivového oleje. Pronajměte si prázdninové domy ve Španělsku a získejte unikátní možnost relaxace. Ryby a mořské plody nejsou sice na Mallorce levné – ale zato vynikající! Oblíbeným předkrmem jsou mušle, chobotnice, mořští okouni a langusty podávané v ostré česnekové omáčce.

Ubytování ve Španělsku

Vaše děti si určitě pochutnají na hranolkách, špagetách nebo pizze, takže o všechny bude postaráno. A pokud si k jídlu objednáte některé výborné španělské víno, nikdy na takovou večeři určitě nezapomenete.

Dovolená na Mallorce je dovolená snů!

Pochoutkou z vepřového masa je „Sobrasada“. Tato vepřová klobása s paprikou se plní do střev a nechává se poté vyschnout. Prodávají je např. Pedro Amengual a Maria Riera v Carrer Santo Domingo 7, Palma de Mallorca, Tel. 971/ 714887. Ptejte se na Sobrasada de Munar! V těchto malých obchodech visí doslova tisíce párků a klobásek přímo ze stropu. Mandle a Ensaimadas potěší nejen všechny gurmány. Nejen v lednu a únoru kvetoucí mandlovník uchvacuje přijíždějící návštěvníky, ale také místní mandlové speciality, jako např. známý mandlový koláč nebo mandlová zmrzlina se šlehačkou. Tyto sladkosti jsou prostě k nakousnutí!

Zarezervujte si jeden z našich rekreačních domů ve Španělsku a užijte si ochutnávky místní kuchyně.

Typická kuchyně Mallorcy

Dovolená ve Španělsku ohromí hned z několika pohledů. Koupání na plážích jako ze žurnálu, přírodní skvosty a architektonické divy pohltí každého turistu. Když zavítáte na slunnou Mallorcu, nebude tomu jinak. Z pohodlí rekreačních domů ve Španělsku můžete vyrazit do místních restaurací. Cellers, jak se jim říká, nabízejí gurmánské speciality i víno přímo ze sudu.

Začátek každého jídla se neobejde bez tradičních jednohubek tapas. Populární je i opečený chléb s česnekem, pa amb oli. Jako předkrm poslouží sobrassada, mallorská vepřová klobása s pikantní chutí papriky. Turisté chtějí okusit i klobásu s krví, butifarru, která chutná nejlépe s vínem. Jako předkrm se báječně hodí i paštička a slaný koláč.

Vychutnejte si svou dovolenou v apartmánech

Polévka je základ. Sopa de verdura anebo caldo znamená hrachová anebo vývar. Španělé nemají v lásce zvěřinu a hovězí maso. Gaspacho, studená polévka z rajčat, je známá i u nás. Tumbet, osmažené papriky, cukety a rajčatová omáčka poslouží jako předkrm i hlavní chod. Paella, šafránové rizoto s dary moře, masem a zeleninou, je typické. Hlavní pokrmy Mallorcy se skládají ze zeleniny, ryb i masa. Proto se zde dokonale najedí vegetariáni i masožravci. K chuti přijdou i frit mallorquí, kostky skopového masa dušeného s česnekem, cibulí, zeleninou, fenyklem a bramborami. Llom amb col, vepřové maso se zelím, piniovými oříšky a rozinkami uchvátí novou neznámou chutí. Prohlédněte si naše nabídky prázdninových domů ve Španělsku.

Pozoruhodné ubytování v soukromí Španělska

Celý výtečný kontrast delikates zakončíte sladkou tečkou. Narazíte na Ensaimadas, pocukrované sladké pečivo připomínající svým tvarem šneka. Smažené koblížky z bramborového těsta, Bunyols, jsou plněné marmeládami. Coca de trempó slibuje slanou pochoutku připravenou na způsob pizzy. Jako přílohy na stole najdete zeleninové saláty. Chutný je Trempó, z rajčat, zelených paprik, cibule a olivového oleje. Víno se pije na Mallorce z hliněných džbánů. Na dobré trávení si dáte bylinný likér hierbas, brandy či conacs. Skvěle osvěží čerstvě vymačkaná ovocná šťáva. Báječné ubytování ve Španělsku doladí dokonalý zážitek z chutného jídla.